Vagisan Krema za vlaženje

50 g (s vaginalnim aplikatorom)

za ublažavanje simptoma izazvanih suhoćom rodnice

Na raspolaganju su već brojni proizvodi na bazi gela, koji ne sadrže hormone (vodenasti pripravci), za ublažavanje neugode uslijed suhoće rodnice. No, mnogim ženama u tim proizvodima nedostaju komponente koje umiruju i podmazuju te bi stoga radije upotrebljavale kremu. Međutim, kreme koje su dosad bile dostupne izdavale su se na recept i sadrže estrogene (ženske hormone).

Vagisan Krema za vlaženje s dvostrukim učinkom može pomoći svim ženama koje ne mogu ili ne žele lokalno primjenjivati estrogene: koži u području rodnice i vanjskom genitalnom području pruža vlagu i lipide (masti) koji djeluju umirujuće. Vagisan Krema za vlaženje osjetljivu kožu u području rodnice čini ugodno podatnom – bez potrebe za hormonima.

Prva krema za suhoću rodnice, koja ne sadrži hormone

Za razliku od pripravaka na bazi vode (gela) Vagisan Krema za vlaženje jest krema. Kreme uvijek sadrže lipide koji djeluju umirujuće, uz dodatak visokog udjela vode.

Glatka, bijela krema ne sadrži hormone (estrogene) te se stoga može upotrebljavati zajedno s hormonskom nadomjesnom terapijom ili izmjenjivati s vaginalnim kremama ili vagitorijima na bazi hormona (estrogen). Zahvaljujući dodanoj mliječnoj kiselini pH vrijednost kreme iznosi 4,5 te tako Vagisan Krema za vlaženje pomaže u održavanju prirodne kiselosti (pH) u rodnici.

Redovita primjena Vagisan Kreme za vlaženje može pomoći u prevenciji nadraženosti i upale u rodnici i vanjskom genitalnom području, uzrokovanih suhoćom.

Kod vaginalne suhoće Vagisan krema za vlaženje može se primjenjivati po potrebi prije spolnog odnosa. Budući da krema ne utječe na pokretljivost spermija, može se primjenjivati dok pokušavate začeti.

Vagisan Krema za vlaženje može se primjenjivati u rodnici (aplikatorom) ili na vanjskom genitalnom području.

  • Za primjenu u rodnici aplikator do pola napunite kremom i kremu unesite u rodnicu, po mogućnosti prije odlaska na spavanje. Krema se može primjenjivati jedanput dnevno ili rjeđe (primjerice 2 – 3 puta tjedno), ovisno o individualnim simptomima. Preporučujemo da nosite dnevni uložak kada upotrebljavate proizvod.
  • Za njegu vanjskog genitalnog područja i otvora rodnice Vagisan Krema za vlaženje može se nanositi izravno na to područje više puta dnevno po potrebi.
  • Može se primjenjivati tijekom trudnoće i dojenja.
  • Kod suhoće rodnice Vagisan Krema za vlaženje može se primjenjivati po potrebi prije spolnog odnosa.

Vagisan Krema za vlaženje

Voda, Benzilni Alkohol, Cetearilni Alkohol, Cetil Palmitat, Mliječna Kiselina, Oktildodekanol, Polisorbat 60, Natrijev Laktat, Sorbitan Stearat

Krema ne sadrži hormone ni mirise.

Vagisan Krema za vlaženje je medicinski proizvod.

Vagisan Krema za vlaženje dostupna je u svim ljekarnama. Ako je nema na zalihi, vaš će ljekarnik naručiti Vagisan Kremu za vlaženje za vas.

Želite li Vagisan Kremu za vlaženje kupiti izravno u ljekarni ili biste kupnju željeli obaviti pomoću privatnog kupona? Tada kliknite na odgovarajuću poveznicu „Informacije za vašu ljekarnu”. To vam omogućuje da ljekarniku pokažete informacije na svojem mobilnom telefonu ili mu možete predati ispis.

Kliknite ovdje kako biste pogledali i preuzeli uputu za Vagisan Kremu za vlaženje.

Vagisan Cremolum za vlaženje

16 Cremolum vagitorija

za vaginalnu suhoću

Na raspolaganju je već nekoliko pripravaka za ublažavanje neugode uslijed vaginalne suhoće koji ne sadrže hormone. To su većinom gelovi na vodenoj bazi i vagitoriji ili kreme.

Vagisan Cremolum za vlaženje

Dr.Wolff je razvio Vagisan Kremu za vlaženje kao kremu protiv vaginalne suhoće koja ne sadrži hormone. Za žene koje ne žele koristiti aplikator postoji Vagisan Cremolum za vlaženje; vagitorij protiv suhoće rodnice koji se ravnomjerno otapa. Redovita primjena Vagisan Cremolum za vlaženje vagitorija može pomoći u sprječavanju nadraženosti i upala u rodnici uzrokovanih suhoćom.

Karakteristike Vagisan Cremolum za vlaženje

Umjesto aplikatora, Vagisan Cremolum za vlaženje vagitoriji se polagano otapaju

Cremolum je vagitorij koji je jedinstven po svojim značajkama. Otapa se u toplini rodnice stvarajući kremu s dugotrajnim ublažavajućim učinkom – što je velika prednost za žene koje se nerado koriste aplikatorom za nanošenje kreme.

Male količine mliječne kiseline daju kremi koja se stvara u rodnici pH faktor (kiselost) od približno 4,5 – stoga Vagisan Cremolum za vlaženje pomaže u održavanju zdrave okoline u rodnici.

Napomena: Ako se tegobe ne povlače, razmislite o posjeti liječniku.

Sastojci

Kalcijev laktat, cetostearilni alkohol, hidrogenirani kokosovi gliceridi, mliječna kiselina, PEG-20 gliceril stearat, natrijev karbomer

Vagitorij ne sadrži hormone, mirise ni konzervanse.

Vagisan Cremolum za vlaženje je medicinski proizvod

Ostali oblici doziranja

Vagisan Krema za vlaženje od 50 g (s aplikatorom)

Uputa o lijeku

Uputa o medicinskom proizvodu Vagisan Cremolum za vlaženje Preuzimanje PDF dokumenta

Vagisan Cremolum za vlaženje preporučuje se ženama koje se nerado koriste aplikatorom.

  • Za primjenu u rodnici aplikator do pola napunite kremom i kremu unesite u rodnicu, po mogućnosti prije odlaska na spavanje. Krema se može primjenjivati jedanput dnevno ili rjeđe (primjerice 2 – 3 puta tjedno), ovisno o individualnim simptomima. Preporučujemo da nosite dnevni uložak kada upotrebljavate proizvod.
  • Za primjenu u rodnici, umetnite jedan Cremolum vagitorij u rodnicu, po mogućnosti prije odlaska na spavanje. Vagitorij se može primjenjivati jedanput dnevno ili rjeđe (primjerice 2-3 puta tjedno), ovisno o individualnim simptomima. Preporučujemo nošenje dnevnog uloška kada upotrebljavate ovaj proizvod.
  • Vagisan Cremolum za vlaženje može se primjenjivati tijekom trudnoće i dojenja.
Kako djeluje Vagisan Krema za vlaženje?
Vagisan Krema za vlaženje ima visok udio vode te tako pruža vlažnost koži u rodnici i na vanjskom genitalnom području. Lipidi (masti) koje sadrži hrane osjetljivu i suhu kožu te je čine podatnom.
Po čemu se Vagisan Krema za vlaženje razlikuje od ostalih proizvoda za vlaženje?
Za razliku od pripravaka na bazi vode (gela) Vagisan Krema za vlaženje jest krema. Vagisan Krema za vlaženje sadrži lipide koji djeluju umirujuće, uz dodatak visokog udjela vode. Glatka, bijela krema ne sadrži hormone (estrogene) te se stoga može upotrebljavati zajedno s hormonskom nadomjesnom terapijom ili izmjenjivati s vaginalnim kremama ili vagitorijima na bazi hormona (estrogen). Zahvaljujući dodanoj mliječnoj kiselini pH vrijednost kreme iznosi 4,5 te tako Vagisan Krema za vlaženje pomaže u održavanju prirodne kiselosti (pH) u rodnici.
Sadrži li Vagisan Krema za vlaženje konzervanse, mirise ili boje?
Vagisan Krema za vlaženje ne sadrži mirise niti boje. Sadrži konzervans (benzilni alkohol) kako bi se osigurala dugoročna stabilnost kreme koja sadrži vodenu fazu.
Sadrži li Vagisan krema za vlaženje sastojke životinjskog podrijetla?
Ne, Vagisan krema za vlaženje ne sadrži nikakve tvari životinjskog podrijetla. Prikladna je za uporabu kod vegana i vegetarijanaca.
Koliko često trebam primjenjivati Vagisan Kremu za vlaženje?
Učestalost primjene možete prilagoditi svojim osobnim potrebama. Krema se obično nanosi u rodnicu jedanput dnevno (navečer). Kada se simptomi poboljšaju, učestalost primjene može se prilagoditi u skladu s potrebom. Preporučujemo da nosite dnevni uložak kada upotrebljavate proizvod.

Vagisan Kremu za vlaženje možete nanijeti na vanjsko genitalno područje i na otvor rodnice nekoliko puta dnevno po potrebi.

Gdje mogu kupiti Vagisan Kremu za vlaženje?
Svi proizvodi Vagisan mogu se nabaviti samo u ljekarnama.
Mogu li upotrebljavati Vagisan Kremu za vlaženje u trudnoći?
Vagisan Krema za vlaženje sigurna je za primjenu u trudnoći i tijekom dojenja.
Smijem li koristiti Vagisan kremu za vlaženje tijekom dojenja?
Da, Vagisan krema za vlaženje je sigurna za uporabu tijekom dojenja.
Hoće li Vagisan Krema za vlaženje oslabiti učinkovitost prezervativa ako je primjenjujem kao lubrikant?
Za Vagisan Kremu za vlaženje nisu poznate nekompatibilnosti s prezervativima. No, naši se proizvodi redovito ispituju, a rezultati novijih ispitivanja utemeljenih na strožim sigurnosnim standardima dovela su do zaključka da se ne može zajamčiti potpuna kompatibilnost s prezervativima. Stoga ubuduće ne preporučujemo uporabu Vagisan Kreme za vlaženje s prezervativima.
Nastojim zanijeti sa svojim partnerom. Mogu li upotrebljavati Vagisan Kremu za vlaženje?
Vagisan Kremu za vlaženje možete upotrebljavati dok nastojite zanijeti i to na vanjskom genitalnom području kao i u rodnici. Ne utječe na pokretljivost spermija.
U menopauzi sam i patim od teške vaginalne suhoće. Koliko dugo moram primjenjivati Vagisan Kremu za vlaženje dok simptomi potpuno ne nestanu?
Tijekom menopauze i u prvoj godini nakon nje suhoću rodnice uzrokuju smanjene razine hormona. Stoga ne možete očekivati da suhoća rodnice „nestane” nego da se zadrži. Redovita primjena Vagisan Kreme za vlaženje, koja koži u unutarnjem i vanjskom vaginalnom području pruža vlagu i lipide (masti) koji obnavljaju, slična je rutinskoj njezi lica i ruku. Redovita primjena kreme pomaže u održavanju kože podatnom.
Osjetila sam peckanje nakon primjene Vagisan Kreme za vlaženje na vanjsko genitalno područje i otvor rodnice. Je li to normalno? Mogu li i smijem li nastaviti s primjenom kreme?
Normalno je da osjećate lagano peckanje odmah nakon nanošenja Vagisan Kreme za vlaženje. Ta je nuspojava uočena i kod primjene gelova.
No, ako je peckanje vrlo jako i neugodno te ako traje dulje od 5 do 10 minuta (moguće u individualnim slučajevima), savjetujemo vam da prestanete rabiti kremu. U tom slučaju vanjsko genitalno područje isperite mlakom vodom. Nakon toga vam savjetujemo da ne nastavite rabiti kremu.
Što ako i dalje osjećam simptome (posebice svrbež) unatoč primjeni Vagisan kreme za vlaženje?
Vagisan krema za vlaženje može ublažiti simptome vaginalne suhoće. Osjećaj suhoće je često povezan s peckanjem, svrbežom i boli tijekom spolnog odnosa. Ako se ovi simptomi ne poboljšaju uporabom Vagisan kreme za vlaženje, potražite liječničku pomoć. Moguće je da Vam je potrebno drugačije liječenje. Postojanost simptoma može ukazivati na druge uzroke, osim vaginalne suhoće; u tom slučaju važno je da liječnik utvrdi razlog za simptome koje osjećate, u svrhu određivanja odgovarajućeg liječenja. Primjerice, u slučaju trajnog svrbeža na koji liječenje ne utječe, treba uzeti u obzir da je mogući uzrok Lichen sclerosus. Riječ je o kroničnoj upalnoj kožnoj bolesti koja se može javiti na stidnici i za čije je liječenje potrebno kontaktirati liječnika specijalistu.
Imam rak dojke i moram uzimati antihormonske lijekove. Otada mi je koža u genitalnom području vrlo suha. Mogu li upotrebljavati Vagisan Kremu za vlaženje?
Da, Vagisan Krema za vlaženje prikladna je za žene koje moraju uzimati lijekove povezane s liječenjem raka dojke i terapijom nakon toga. Obratite se svojem ginekologu.
Je li Vagisan Krema za vlaženje prikladna i za mlade žene? Imam 20 godina.
Vagisan Krema za vlaženje prikladna je za sve žene koje pate od simptoma suhoće rodnice, neovisno o dobi. Krema se može nanijeti i prije spolnog odnosa.
Kako djeluje Vagisan Cremolum za vlaženje
Nakon uvođenja u rodnicu Vagisan Cremolum za vlaženje topi se i stvara glatku, umirujuću kremu. Time se mogu ublažiti simptomi vaginalne suhoće u rodnici.
Sadrži li Vagisan Cremolum za vlaženje konzervanse, mirise ili boje?
Vagisan Cremolum za vlaženje ne sadrži mirise i boje kao ni konzervanse.
Kako često trebam primjenjivati Vagisan Cremolum za vlaženje?
Učestalost primjene možete prilagoditi svojim osobnim potrebama. Cremolum vagitorij se obično uvodi u rodnicu jedanput dnevno (npr. navečer); možete smanjiti učestalost nakon jednog do dva tjedna – na otprilike 2-3 puta tjedno. Preporučujemo nošenje dnevnog uloška kada upotrebljavate ovaj proizvod.
Gdje mogu kupiti Vagisan Cremolum za vlaženje?
Svi proizvodi Vagisan mogu se nabaviti isključivo u ljekarnama.
Mogu li upotrebljavati Vagisan Cremolum za vlaženje i tijekom trudnoće?
Vagisan Cremolum za vlaženje siguran je za primjenu u trudnoći i tijekom dojenja.
Mogu li upotrijebiti Vagisan Cremolum za vlaženje prije spolnog odnosa (oštećuje li vagitorij prezervativ)?
Nema dostupnih podataka za Vagisan Cremolum za vlaženje.
Nastojim zanijeti sa svojim partnerom. Mogu li upotrebljavati Vagisan Cremolum za vlaženje?
Nema dostupnih podataka za Vagisan Cremolum za vlaženje. Kremu za vlaženje u tubi možete upotrebljavati i dok nastojite zanijeti i to na vanjskom genitalnom području kao i u rodnici. Ne utječe na pokretljivost spermija.
U menopauzi sam i patim od teške vaginalne suhoće. Koliko dugo moram primjenjivati Vagisan Cremolum za vlaženje dok simptomi potpuno ne nestanu?
Tijekom menopauze i u godinama nakon nje, vaginalnu suhoću uzrokuju smanjene razine hormona. Stoga nije vjerojatno da će vaginalna suhoća „nestati“, prije će se takvo stanje zadržati. Redovita uporaba Vagisan Cremolum za vlaženje vagitorija koji koži u rodnici pruža vlagu i lipide (masti) koji obnavljaju može se usporediti s njegom kože lica i ruku. Redovitom primjenom pomažete da koža ostane meka i podatna.
Imam rak dojke i moram primati antihormonsku terapiju. Otada mi je koža u genitalnom području vrlo suha. Mogu li upotrebljavati Vagisan Cremolum za vlaženje?
Da, Vagisan Cremolum za vlaženje prikladan je i za žene koje moraju uzimati lijekove povezane s liječenjem raka dojke i terapijom nakon toga.Obratite se svojem ginekologu.
Je li Vagisan Cremolum za vlaženje prikladan i za mlade žene? Imam 20 godina.
Vagisan Cremolum za vlaženje prikladan je za sve žene koje pate od simptoma vaginalne suhoće, neovisno o dobi. Kremu za vlaženje iz tube također je moguće koristiti prije spolnog odnosa.